Кеширање страница на Google за секој веб-сајт

Понекогаш страна одбива да се отвори дури и ако Интернет конекцијата е стабилна: серверот се урна, хостинг плаќање е завршена, безбедноста на сертификатот е истечен, и така натаму. Гледање на кеширани Google страници може да помогне да се реши овој проблем. Информациите подолу дава одговори за тоа како функционира, зошто кеширани страници и Кешот на Google пребарувачот се различни работи, и што да направите ако гледате Кешот на Google не го реши вашиот проблем. 

Како работи

Google Cache страници постои затоа што Google се обидува да го преземете на Интернет. Еднаш на секои неколку дена, Google роботот оди низ сите веб-сајтови и преземања нив, ако на веб-сајтот settings го дозволи тоа. Таа постапка не треба да се мешаат со кеширање секоја страница, која ќе посети - Google Кешот на Прелистувачот забрзува вчитување на страниците што ги посетувате (прелистувач кеш), додека Google глобалната кеш собира копии на сите страници некаде на своите сервери. 

Google Кеш е многу погодно доколку сакате да пристапите до веб-сајт се урна или да видиме како страница за дизајн е променет во текот на изминатите неколку дена. Можете да ги видите Кешот на Google, рачно или преку нашите услуги. Рачно: внесете барањето во пребарувач, се резултатите, кликнете на стрелката за десно од веб адреса, изберете: "View кеширана верзија на страницата". Преку нашата услуга: внесете ја URL адресата во полето, кликнете на "Google Web Кеш", се страницата.

Нашата услуга е една значајна предност во однос на рачен метод: да ја видите кеширана верзија на стандарден начин, прво треба да се најде на веб-страница во пребарувањето (што е невозможно ако тоа е веќе индексирани), додека нашата алатка ви овозможува да ги заобиколат оваа проблем и веднаш се кеширана верзија на сајт преку линк.

Други начини за да ги видите Google Cache

Не постојат други начини за да ги видите Google Пари. Иако, ако не можете да го пронајдете саканиот saved copy преку опишани оние, го користите Web копчето Архива.

Оваа служба работи поинаку: наместо создавање на една копија на секои неколку дена и за препис старите, тоа го прави копии на секои неколку недели или месеци и ги зачувува нив, кој ви овозможува да добиете пристап до старите верзии на сајтот.