Caching google faqe për çdo faqe interneti

Ndonjëherë një faqe refuzon të hapet edhe nëse lidhja E Internetit është e qëndrueshme: serveri është rrëzuar, pagesa e pritjes ka përfunduar, certifikata e sigurisë ka skaduar, etj. Shikimi i faqeve të ruajtura Të google Mund të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Informacioni më poshtë jep përgjigje për mënyrën se si funksionon, pse faqet e ruajtura dhe shfletuesi I Cache Google janë gjëra të ndryshme, dhe çfarë të bëni nëse shikimi I Cache Google nuk e zgjidhi problemin tuaj. 

Si funksionon

Faqet E Cache të Google ekzistojnë sepse Google po përpiqet të shkarkojë Internetin. Një herë në dy ditë, roboti Google kalon nëpër të gjitha faqet e internetit dhe i shkarkon ato nëse cilësimet e faqes në internet e lejojnë atë. Kjo procedurë nuk duhet të ngatërrohet me caching çdo faqe që keni vizituar - Shfletuesi Google Cache përshpejton ngarkimin e faqeve që vizitoni (cache e shfletuesit), ndërsa cache globale E Google mbledh kopje të të gjitha faqeve diku në serverët e saj. 

Google Cache është shumë i përshtatshëm nëse doni të hyni në një faqe interneti të rrëzuar ose të shihni se si ka ndryshuar dizajni i faqes gjatë dy ditëve të fundit. Ju mund të shikoni Cache Google manualisht ose përmes shërbimit tonë. Manualisht: futni një pyetje në një motor kërkimi, merrni rezultatet, klikoni në shigjetën në të djathtë nga adresa e internetit, zgjidhni: "Shikoni versionin e ruajtur të faqes". Përmes shërbimit tonë: futni URL-NË në fushë, klikoni Në "Google Web Cache", merrni faqen.

Shërbimi ynë ka një avantazh të rëndësishëm mbi metodën manuale: për të parë versionin e ruajtur në mënyrën standarde, së pari duhet të gjeni faqen e internetit në motorin e kërkimit (e cila është e pamundur nëse nuk indeksohet më), ndërsa mjeti ynë ju lejon të anashkaloni këtë problem dhe menjëherë të merrni versionin e ruajtur të faqes përmes lidhjes.

Mënyra të tjera për të parë Cache Google

Nuk ka mënyra të tjera për të parë Google Cash. Megjithëse, nëse nuk mund të gjeni kopjen e dëshiruar të ruajtur përmes atyre të përshkruara, përdorni butonin E Arkivit Në Internet.

Ky shërbim funksionon ndryshe: në vend që të krijojë një kopje çdo disa ditë dhe të mbishkruajë ato të vjetra, ai bën kopje çdo disa javë ose muaj dhe i ruan ato, gjë që ju lejon të merrni qasje në versionet e vjetra të faqes.